Rasterbril ervaring

Hallo, mijn naam is Steven Kapper. Vanaf 3 maart 2013 ben ik begonnen met het dragen van een rasterbril. Normaal gesproken heb ik een bril (-1,5 / -1,3) op wanneer ik televisie kijk of op de computer werk. Het is mijn eerste ervaring met een gaatjesbril. Via deze blog zal ik mijn ervaringen delen.

Hoe vaak ga ik de rasterbril dragen

Ik beginnen met elke dag een korte tijd tijdens het computeren of televisie kijken. Hierbij denk ik aan een minuut of twintig 's ochtends en net zo iets in de avond. Op deze manier wil ik mijn ogen en hersenen laten wennen aan het gebruik van de bril, en zo beginnen met het trainen van mijn oogspieren.

Intensiveren van het gebruik

Langzaam wil ik het gebruik van de gaatjesbril gaan intensiveren, zodat ik hem op den duur ook voor langere tijd kan dragen wanneer ik aan het werk ben. Uiteindelijk zal ik proberen om mijn gewone bril minder vaak te dragen en dus minder afhankelijk te worden van het dragen van een bril.

Last van staren

Wanneer ik aan het werk ben op mijn computer (dit doe ik dagelijks), krijg ik vaak gedurende dag een aantal keren last van staren. Dat ik niet meer scherp naar de computer kan kijken, en mijn focus als het ware achter het beeldscherm zit. Naast dit dit mij het werken belemmerd, is dit ook een erg vervelend gevoel. Dit hoop ik kwijt te raken met dragen van de rasterbril.