Wat is een rasterbril

De rasterbril of gaatjesbril

brilAlle spieren in ons lichaam, verzwakken als we ze niet of nauwelijks gebruiken. Onze oogspieren zijn daarop geen uitzondering. Het oog is één van de meest delicate en complexe organen van de mens met tal van spieren eromheen. Een goed gezichtsvermogen is zeer belangrijk, en bij slecht zicht zal men genoodzaakt zijn een bezoek te brengen aan de oogarts, die na onderzoek soms een bril zal voorschrijven, als je bijziend, verziend, of een ander oogprobleem hebt. Het voordeel van het dragen van zo een voorgeschreven bril is dat men met de bril op beter ziet, dan zonder. Het nadeel is dat het oogprobleem, bijvoorbeeld bijziendheid, niet wordt verholpen, of zelfs zal verslechteren, omdat de oogspieren steeds slapper worden, en je na verloop van tijd zult merken dat je glazen steeds sterker worden.

Het verschil tussen een gaatjesbril en een gezonheidsbril

Als je een rasterbril opzet, straalt het licht op slechts één manier recht op je netvlies, zodoende ga je vanzelf beter zien. Als je een gezondheidsbril opzet, blijven je ogen in één bepaalde stand, omdat je via de lens van je gezondheidsbril kijkt. Bij een rasterbril bewegen je ogen om beter door de gaatjes te kijken, je staart dus niet, waardoor je ontspannen kunt lezen. Misschien is het tijd dat je gaat denken aan het aanschaffen van een rasterbril, omdat een rasterbril of gaatjesbril kan helpen de oogspieren weer te versterken. Een rasterbril is een bril, die op onschadelijk manier je zicht verbeterd. Op het moment dat je de bril opzet, zal je meteen helderheid en een betere focus ervaren.

Rasterbrillen / gaatjesbrillen

oogpijnverbeteren de scherpte van een afbeelding, door het verzenden van een bericht naar je hersenen om het focuspunt te vinden. Tijdens dit proces worden de spieren van het oog steeds vaker gebruikt, waardoor ze sterker worden. Hierdoor kan jouw gezichtsvermogen verbeteren. Gaatjesbrillen elimineren irrelevant licht, zodat alleen het licht dat het netvlies rechtstreeks raakt wordt opgevangen. Dit ontspant de ooglens, waardoor je dingen duidelijker kunt zien. Vermoeide ogen, oogpijn Als je vaak achter de computer zit, zou je last kunnen krijgen van oogpijn, of vermoeide ogen. Door een gaatjesbril op te zetten als je op de computer bezig bent, verminderd de lichtsterkte van de monitor, dit ontspant de ogen en voorkomt oogpijn.

Voordelen van een rasterbril of gaatjesbril

De rasterbril kan door iedereen worden gebruikt: mensen die brillen, of contactlenzen dragen (ongeacht hun sterkte) of mensen die niet echt een bril nodig hebben. Mensen die een bril nodig hebben kunnen zo een gaatjesbril gebruiken voor het lezen, televisie kijken, of gewoon, voor gebruik rond het huis. Je hoeft de gaatjesbril maar 15-20 minuten per dag te dragen om de oogspieren te versterken waardoor je beter gaat zien. Het omgekeerde is het geval bij het gebruiken van een voorgeschreven bril, die je oogspieren doen verslappen, en je zicht daardoor verslechtert. Iemand die geen gezondheidsbril nodig heeft kan een gaatjesbril of rasterbril gebruiken om de ogen te ontspannen. Gaatjesbrillen verhogen de helderheid van objecten, dit is ideaal als je worstelt met je gezichtsvermogen in situaties met weinig licht. Voor degenen die lijden aan refractieve oogaandoeningen bijvoorbeeld: bijziendheid, of verziendheid zal de gaatjesbril helpen de helderheid van je zicht en resolutie te verbeteren. Het is een alternatieve uitvinding om de lens te corrigeren.
Nadelen van een Gaatjesbril
Je kunt liever geen auto rijden, machines besturen met een gaatjesbril op, omdat het een aantal lichtstralen blokkeert die de lichtsterkte verminderd. De meervoudige gaten kunnen een effect van overlappende afbeeldingen veroorzaken, hierdoor zal de centrale focus van elk oog niet altijd gericht zijn op hetzelfde punt. Het duurt enkele dagen om te wennen aan de rasterbril of gaatjesbril. De rasterbril mag niet worden gebruikt als vervanging voor zonnebrillen aangezien ze geen bescherming geeft tegen UV-stralen. De rasterbril of gaatjesbril is geen vervanging voor een voorgeschreven bril, of contactlenzen. Maar met behulp van deze bril zal je binnen enkele weken het verschil merken. Je zult makkelijker kunnen lezen zonder gezondheidsbril en geen moeite meer hebben met het duidelijk zien van beelden op de TV. De gaatjesbril heeft naast het verbeteren van je zicht, ook nog andere voordelen, verbeteren van het concentratievermogen verbetering van de hartslag, het verminderen van hoofdpijnen en het reduceren van stress.